
Våra barn älskar sushi – och om det inte vore för att det är ganska dyrt så hade de fått äta det varje dag. Denna rätt är ett billigt, enkelt och riktigt gott alternativ.
Tid:
Antal: 4-6 portioner portioner
Ingredienser:
- 1 tsk salt
- 1 tsk wasabi
- 400 g lax
- 100 surimi crab sticks
- Srirachasås eller srirachamajonnäs
- Marjonnäs
- Koriander
- Skivad salladslök
- Srirachasås
- Majonnäs
- Japansk soja
- Ponzu
- Avokado
- Wasabi
- Kimchi
- 4 dl sushiris
- 1 tsk strösocker
- 1 msk risvinäger alt vitvinsvinäger
- 200 g färskost
- 1 dl majonnäs
Gör så:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rör ihop färskost, majonnäs, wasabi och salt. Skär laxen i mindre bitar och grovhacka krabban. Rör ihop med färskostblandningen.
- Tryck ut riset jämt i en ugnsform. Fördela laxblandningen ovanpå. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
- Ringla över majonnäs och sriracha (eller sriarachamajonnäs). Strö över salladslök och koriander. Servera med t ex avokado, kimchi, extra sriracha, srirachamajonnäs, sojasås, ponzusås, wasabi.
- Koka ris enligt förpackningen. Rör ihop med socker och risvinäger.


