
När man inte orkar stå och hacka upp alla tillbehören till tacos – så gör man helt enkelt tacosoppa! Det bästa av allt är att den går garanterad hem hos barnen. Och vuxna för den delen…
Tid: ca 50 minuter
Antal: 4 – 6 portioner portioner
Ingredienser:
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 500 g köttfärs
- 1 förpackning tacokrydda
- 3 msk tomatpuré
- 1 burk passerade tomater à ca 400 g
- 1 liter köttbuljong
- 1 burk bönor à ca 400 g
- 1 liten burk majskorn à ca 150 g
- salt och nymalen svartpeppar
- ev cayennepeppar eller chiliflakes
- ev jalapeño till garnering
- gräddfil och tortillachips till servering
Gör så:
- Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i löken i olja i en stekpanna till löken mjuknar. Tillsätt sedan vitlöken och fräs i ytterligare några minuter. Tillsätt köttfärs och fräs tills den är genomstekt. Rör ner tacokrydda, tomatpuré, tomater och buljong. Låt sjuda i ca 20 minuter. Tillsätt bönor och majs. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
- Smaka av med salt och peppar. För lite mer hetta kan man tillsätta cayennepeppar eller chilliflakes.
- Garnera eventuellt med skivad färsk jalapeño. Servera med gräddfil och tortillachips.


