
Knäck med chokladtäcke och flingsalt
Den klassiska knäcken höjs smakmässigt till en helt ny nivå genom att täckas med ett lager choklad och flingsalt. Foto Lisa Björner
ca 45 stycken
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 dl hackad mandel
ca 150 g mörk choklad
flingsalt till garnering
knäckformar
GÖR SÅ HÄR:
1. Placera ut knäckformarna på en bricka eller plåt.
2. Koka upp grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Låt puttra över medelhög värme. Ta bort eventuellt socker på sidorna av kastrullen med en blöt pensel.
3. När knäckmassan har nått 125 grader, ta kastrullen från värmen och blanda ner mandeln.
4. Klicka ut knäckmassan i formarna och låt stelna. Fyll endast ¾ av formen då du även ska få plats med chokladen.
5. Smält chokladen över ett sjudande vattenbad. Toppa varje knäck med lite choklad. Låt stelna något och strö sedan över lite flingsalt.


