
En snabb och enkel rätt där laxen och broccolin tillagas tillsammans. Den är god som den är – men kan även serveras med t ex ris eller något annat gryn.Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Allt om mat.Foto: Lisa Björner
Tid: ca 30 minuter
Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- ca 700 g färsk lax, i bitar
- 2 msk olivolja
- ½ tsk salt
- en nypa svartpeppar
- 400 g broccoli
- Ingefärssås
- 1 dl crème fraîche
- ½ dl majonnäs
- 1 tsk riven ingefära
- 1 liten vitlöksklyfta
- 1 tsk honung
- 1 krm salt
Gör så:
- Sätt ugnen på 225 grader. Olja en ugnsform eller plåt med 1 msk olja.
- Lägg ut laxen i formen. Strö över ca ¼ tsk salt och peppar.
- Skär eller bryt broccolin i mindre buketter. Gnid in med resterande olja, ¼ tsk salt och peppar. Fördela runt laxen. Ställ formen mitt i ugnen i 12 -15 minuter.
- Blanda alla ingredienser till såsen.
- Servera laxen och broccolin med såsen.


