Marinerad Gruyère med apelsin, oliver och mandel

Även om Gruyèreost är god som den är – så är det lite annorlunda och gott att marinera den. Vi serverar gärna denna rätt som ett tilltugg eller istället för dessert.

Tid:
Antal: 4-6 portioner portioner

Ingredienser:

  • 1 dl olivolja
  • 1/2 dl honung
  • Rivet skal från ½ apelsin
  • 1/2 tsk finhackad rosmarin
  • 2 timjankvistar
  • ca 275 g Gruyère
  • 1 dl gröna oliver av god kvalité, gärna Castelvetrano
  • 1 dl Marconamandlar
  • Nymalen svartpeppar
  • Rosmarin- och timjankvistar till garnering

Gör så:

  1. Vispa ihop olja, honung, apelsinskal och rosmarin. Repa timjankvistarna och blanda ner i marinaden.
  2. Skär osten i skivor och lägg ner i marinaden tillsammans med oliverna. Låt stå i några timmar.
  3. Lägg upp på ett fat och strö över mandlarna och nymalen svartpeppar. Garnera med timjan och rosmarinkvistar. Servera med t ex rostad baguette.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Bürek – filodegsrullar fyllda med spenat och feta

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x