Ännu en variant på grundreceptet på de saftigaste och godaste saffransbullarna. Denna gång fyller vi bullarna med vaniljkräm. Jepp. Du läste rätt. Vaniljkräm + saffransbulle. Smakar lika ljuvligt som det låter.

Tid:
Antal: 20-25 stycken portioner
Ingredienser:
- 1 sats deg till lussebullar
- ca 100 g smör och strösocker till garnering
Vaniljkräm
- 5 dl mjölk
- 1 vaniljstång
- 1 1/2 dl strösocker
- 7 äggulor
- 3 msk maizena
- 50 g smör
Gör så här:
- Följ receptet pålussekatterfram tills att degen har fått jäsa första gången
- Under tiden degen jäser, gör vaniljkrämen. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ner i kastrullen med mjölken. Lägg även ner själva stången. Värm mjölken tills den börjar sjuda. Stäng av värmen och låt stå och dra i ca 1o minuter
- Vispa ihop socker, ägg och maizena. Vispa ner i mjölken. Värm till första bubblan syns. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner smöret. När krämen har svalnat, plocka bort vaniljstången
- Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 20 – 25 delar. Rulla ut varje del till en bulle och lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper
- Låt jäsa i ca 30 minuter under bakduk. Värm under tiden ugnen till 225 grader. Fyll vaniljkrämen i en spritspåse och fyll varje bulle med lite vaniljkräm
- Grädda bullarna gyllene, i cirka 8 – 10 minuter och låt sedan svalna något
- Pensla dem sedan med smält smör och rulla dem i strösocker, utan att det hamnar socker på vaniljkrämen. Låt svalna på ett galler

