Cashew- och karamell ”clusters” med choklad

Choklad, nötter och karamell – kan ni tänka er en bättre kombination! Försvinnande goda är dessa kan vi lova, så det blir nog ett antal satser av dessa innan självaste julafton. : )

Tid:
Antal: ca 24 st portioner

Ingredienser:

  • 250 g cashewnötter, osaltade och rostade
  • 50 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl strösocker
  • ½ dl ljus sirap
  • 2 msk glykos
  • 1 krm ättiksprit (12 %)
  • ca 1 msk flingsalt
  • 175 g vitchoklad, finhackad
  • 50 g mörk choklad, finhackad

Gör så:

  1. Lägg nötterna i små högar, ca 5 i varje, på bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull. Rör ner övriga ingredienser. Koka upp över låg värme tills allt socker har lösts upp. Ta bort eventuell socker på sidorna av kastrullen med en blöt pensel.
  3. Öka värmen något och låt koka till en temperatur av 116 grader.
  4. Lägg en klick karamell på varje hög med nötter. Fös ihop nötterna lite så att varje hög håller ihop. Strö över lite flingsalt. Låt stelna.
  5. Smält den vita chokladen i en skål över ett sjudande vattenbad. Lägg en klick choklad på varje nöt- och karamellhög. Låt stelna.
  6. Smält den mörka chokladen och ringla över.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Saffrans­bullar med vanilj

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x