
I Italien brukar man doppa biscottis, som är relativt torra kakor, i ett sött vin som kallas Vin Santo. Dessa pepparkaksbiscotti är perfekta att doppa i en kopp kaffe, glögg, te eller varm choklad. Eller varför inte i ett glas iskall iscider!
Tid:
Antal: 45 skorpor portioner
Ingredienser:
- 100 g rumsvarmt smör
- 2 dl strösocker
- 3 ägg
- 7 dl vetemjöl
- 3 tsk pepparkakskryddor
- 3 tsk bakpulver
- 1/2 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk salt
Gör så:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten till en slät deg. Smaksätt med mandelessens.
- Rulla ut degen till 3 längder och lägg på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda längderna i 15 minuter.
- Ta ut plåten ur ugnen och stäng av värmen.Skär längderna diagonalt i ca 2 cm breda bitar Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå i eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga


