Pepparkaks­biscotti

I Italien brukar man doppa biscottis, som är relativt torra kakor, i ett sött vin som kallas Vin Santo. Dessa pepparkaksbiscotti är perfekta att doppa i en kopp kaffe, glögg, te eller varm choklad. Eller varför inte i ett glas iskall iscider!

Tid:
Antal: 45 skorpor portioner

Ingredienser:

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • 3 tsk pepparkakskryddor
  • 3 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt

Gör så:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten till en slät deg. Smaksätt med mandelessens.
  4. Rulla ut degen till 3 längder och lägg på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda längderna i 15 minuter.
  5. Ta ut plåten ur ugnen och stäng av värmen.Skär längderna diagonalt i ca 2 cm breda bitar Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå i eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Veckomeny

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x