
En barnsligt god ”extra allt” dessert som uppskattas även av vuxna. Perfekt på nyårsafton!
Tid:
Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 100 g äggvita (ca 3 äggvitor)
- ½ tsk vitvinsvinäger
- 1 dl strösocker
- 2 dl florsocker
- 1/2 burk dulce de leche á 397 g
- 2 bananer
- ca 25 g smör
- 2 dl vispgrädde
- 4 kulor vaniljglass
- 1 Snickers, hackade
- 1 Dajm, hackade
- 1 dl kokoschips
Gör så:
- Sätt ugnen på 150 grader
- Vispa äggvitorna tillsammans med vitvinsvinäger i en ren bunke till ett mjukt skum. Fortsätt vispa och tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en maräng
- Sikta ner florsockret, lite i taget, och vänd ner i marängen
- Rör om dulce de leche slät. Blanda ner den lite försiktigt i marängen. Rör inte om för mycket då den ska vara marmorerad
- Klä en plåt med bakplåtspapper. Forma marängen till 4 rundlar på plåten
- Ställ in plåten på nedersta falsen och sänk direkt värmen till 100 grader
- Grädda marängen i ca 1 ½ timme
- Stäng av ugnen och låt marängen svalna i ugnen med luckan på glänt
- Halvera bananerna i 3 delar och halvera sedan på längden. Stek i smör i en stekpanna tills de får en fin gyllene färg.
- Vispa grädden
- Gör en liten fördjupning i marängen. Fyll med banan, glass och grädde
- Toppa med hackad Snickers, Dajm och kokoschipsen. Servera direkt
- Marängen kan göras flera dagar i förväg
- Servera pavlovan med tomtebloss för en festlig effekt


