Halstrade pilgrimsmusslor med vitlökssmör, citron och persilja

Halstrade pilgrimsmusslor med vitlökssmör, citron och persilja är trevligt att servera som ett tilltugg innan middagen eller som en förrätt. Har ni möjlighet att köpa pilgrimsmussel-skal (finns i välsorterade livsmedelsbutiker och på nätet), är det ett trevligt sätt att servera pilgrimsmusslorna. Servera man som tilltugg, kan man även servera dem i skedar alternativt på ett serveringsfat med tandpetare.

Tid:
Antal: ca 4 portioner som tilltugg portioner

Ingredienser:

  • 8 pilgrimsmusslor (kammusslor)
  • 100 g smör + smör till stekning
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och skivade
  • Finrivet skal från ½ citron
  • Finhackad persilja till garnering

  • Salt och svartpeppar

  • Ev extra flingsalt till garnering
  • Beräkna 3 – 4 musslor per person om ni serverar rätten som förrätt

Gör så:

  1. Smält smöret i en kastrull. Lägg ner vitlöken och låt puttra på låg värme i ca 20 minuter. Smöret ska brynas – men var försiktig så att vitlöken inte bränns.
  2. Plocka ut vitlöken och håll smöret varmt.
  3. Salta och peppra pilgrimsmusslorna.
  4. Värm smör i en stekpanna och halstra pilgrimsmusslorna snabbt på varje sida. Lägg upp på ett varmt uppläggningsfat och ringla över vitlökssmöret. Strö över citronskal och garnera med hackad persilja. Strö eventuellt över lite extra flingsalt.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Grillad hummer med Gruyère – & champagnesås

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x