Falukorvskebab med vitbönröra och koriander

Enkelt och gott är det att göra en variant på kebabkött med falukorv. Här serverar vi den med en smakrik röra på vita bönor och koriander. Resten av rullen fyller ni med valfria ingredienser. Numera finns t ex flera varianter av både vitlökssås och röd kebabsås att köpa färdiga i matbutiker. Det finns dessutom färdig kebabkrydda att köpa så du behöver inte blanda egen. Som bröd kan du använda libabröd, kebabrullebröd, tortillabröd eller mjukt tunnbröd.

Antal: ca 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 400 g falukorv
  • 2 msk kebabkrydda
  • 1 msk olja
  • 1 burk á 390 g, avrunnen stora vita bönor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka koriander
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • ca ¼ tsk salt
  • Libabröd eller liknande
  • sallad
  • tomat
  • röd kebabsås
  • vitlökssås
  • rödlök

Gör så:

  1. Mixa ingredienserna till bönröran till en slät röra. Smaka av med salt.
  2. Hyrva falukorven tunt på längden med en osthyvel eller skär tunt med en kniv. Blanda med kryddor och olja.
  3. Stek falukorven lite krispig i en stekpanna.
  4. Fyll kebabbröd med falukorv och röra samt övriga valfria ingredienser och såser.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Pasta med grönkål, pinjenötter, citron och parmesan

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x