
En recept på filodegsknyten med chèvre, spenat och salladslök.
Antal: 12 stycken portioner
Ingredienser:
- 120 g färsk spenat
- en nypa salt
- 125 g färsk chèvre
- 2 salladslök
- 4 ark filodeg
- ca 75 g smör, smält
Gör så:
- Fräs spenaten i en torr stekpanna tills den mjuknar. Pressa ur vätskan ordentligt. Salta och låt svalna.
- Smula osten. Skiva salladslöken tunt. Blanda spenat, ost och salladslök.
- Skär arken i 12 fyrkanter. Pensla 4 ark med smör och lägg på varandra, lite slarvigt omlott. Placera en klick fyllning i mitten (ca 1 msk) och vik upp kanterna av filodegen runtom för att skapa ett litet paket, öppen upptill. Ställ på en plåt med bakplåtspapper.
- Värm ugnen till 200 grader. Grädda knytena mitt i ugnen i 5 – 8 minuter eller tills degen är gyllenbrunt. Knytena är godast nygräddade men håller sig krispiga i några timmar.


