
En busenkel och smakrik currygryta med kikärtor, aubergine och kokosmjölk. Perfekt för en vegetarisk måndagsmiddag!
Antal: ca 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 500 g aubergine
- ca 1/2 dl olivolja
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk currypulver
- 2 tsk garam masala
- 1/2 tsk gurkmeja
- 1/2 tsk malen koriander
- 1 msk färsk riven ingefära
- 2 dl krossade tomater
- 1 burk á 400 ml kokosmjölk
- 1 burk á 400 g, avrunnen kikärtor
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk strösocker
- ca 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- till garnering färsk koriander
Gör så:
- Skär auberginen i mindre bitar. Stek i olivolja i omgångar, på medelhög värme i en stekpanna tills de blir lite mjuka. Lägg åt sidan.
- Skala och hacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök i olja i några minuter utan att de tar färg.
- Rör i de torra kryddorna och låt fräsa i några minuter.
- Tillsätt resten av ingredienserna tillsammans med auberginen. Koka upp och låt sjuda i 15 – 20 minuter.
- Garnera med koriander och servera med basmatiris.


