Saffrans­polenta­kaka med mandel, apelsin och citron

En julifierad version av polentakaka med saffran, mandel, apelsin och citron. Perfekt som sött till frukost eller fika.

Antal: 10-12 bitar portioner

Ingredienser:

  • 1 kuvert á 1/2 g saffran
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 msk apelsinsaft
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 kryddmått salt
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 1/2 dl polentagryn
  • 1/2 dl olivolja

Gör så:

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform med löstagbar botten.
  2. Mortla saffran med 1 msk socker i en mortel. Rör ihop med citron- och apelsinsaften samt apelsinskal. Vispa smör och socker poröst. Vispa i äggen, ett i taget. Tillsätt saffranblandningen.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör ihop med äggblandningen tillsammans med mandelmjöl, polenta och olivolja. Blanda till en slät smet.
  4. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
  5. Låt kakan svalna något i formen. Stjälp sedan upp den på ett galler och låt kallna helt.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Pain d´epice med ädelost och fikon

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x