
Alltså denna kombination – pocherade ägg med vitlöksyoghurt, dill och chilismör är verkligen oslagbar. Hur gott låter inte det? Denna rätt äts som lunch eller en lättare middag i Turkiet. Men funkar även som frukost eller brunch. Servera den gärna med pitabröd eller ett annat gott bröd.
Antal: ca 2 portioner portioner
Ingredienser:
- 3 dl turkisk yoghurt
- 1 vitlöksklyfta
- 50 g smör
- 1 tsk Aleppo chili, peperoncino eller chiliflakes
- 2 ägg
- 1 liter vatten
- 1 msk ättiksprit
- ½ msk salt
- till garnering hackad dill
- salt och svartpeppar
- till servering pitabröd
Gör så:
- Skala och riv eller pressa vitlöken. Blanda med yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Fördela yoghurten i två skålar.
- Smält smöret. Tillsätt chili. Ställ åt sidan.
- Koka upp vattnet med ättiksprit och salt. Sänk värmen så att vattnet sjuder. Knäck ett ägg i en liten skål. Håll försiktigt ner ägget i vattnet. Sjud i några minuter. Du vill fortfarande ha en lös äggula. Låt ägget rinna av och lägg sedan i skålen med yoghurt. Gör likadant med det andra ägget. Ringla smöret över yoghurten och strö över dillen. Servera med t ex pita eller baguette.


