Spaghetti med salsiccia i en mustig tomatsås

En av våra favorit pastarätter som smakar fantastiskt gott och inte kräver supermycket tid att laga. Spaghetti med salsiccia i en mustig tomatsås – tillsammans med ett glas rött blir det en perfekt fredagsmiddag och en bra start på helgen!

Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 400 g färsk salsiccia
  • 1 msk olivolja
  • 400 g spaghetti
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 800 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk soja
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • efter smak salt
  • efter smak svartpeppar
  • riven parmesanost och basilika till garnering
  • Ruccola

Gör så:

  1. Börja med att göra tomatsåsen. Skala och finhacka lök och vitlök till tomatsåsen. Fräs i olivolja i ca 5 minuter utan att de tar färg. Tillsätt tomater, tomatpuré, lagerblad, oregano, socker och soja. Koka upp och låt puttra i ca 30-40 minuter utan lock. Tillsätt basilika och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  2. Snitta salsiccian på längden, ta ut köttet och rulla det till små bollar. Stek salsiccia-bollarna i olivolja i en stekpanna tills de är genomstekta.
  3. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Rör ner salsiccia i tomatsåsen och rör ihop med spaghettin.
  5. Garnera med basilika och riven parmesan.
  6. Servera gärna med ruccola.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Babka med grönkåls­pesto

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x