
Perfekta snacksen! Krispiga och lite härligt kryddiga är dessa rostade kikärtor. De är inte bara goda – de är också rätt nyttiga också om man nu bryr sig om sådant… : )
Antal: 0.5 l burk portioner
Ingredienser:
- 2 burkar á 425 g kokta kikärtor
- ca 1 1/2 msk olivolja
- 1/2 tsk vitlökspulver
- 1/2 tsk paprikapulver
- 1/2 tsk chilipulver
- 1/4 tsk spiskummin
- ca 1 krm cayennepeppar
- 3/4 tsk salt
Gör så:
- Värm ugnen till 175 grader.
- Skölj kikärtorna och låt rinna av ordentligt.
- Skala kikärtorna.
- Torka kikärtorna ordentligt torrt med hushållspapper.
- Lägg ut dem på hushållspapper för att torka ytterligare.
- Blanda sedan med olja, kryddor och salt.
- Sprid ut i en ugnsplåt och rosta i ugnen i 45-50 minuter.
- Rör om då och då.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna 5-10 minuter så krispar de till sig ännu mer.


