
Dagens recept är denna ljuvliga Chocolate Chip Cookie i gjutjärnspanna. Tycker du inte denna kaka är dekadent nog kan du alltid servera den med en kula vaniljglass och lite choklad- OCH kolasås.
Antal: 8-10 bitar portioner
Ingredienser:
- 200 g smör
- 1 dl strösocker
- 2 dl farinsocker
- 1 ägg
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 2 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk salt
- 200 g mörk choklad
- 50 g pekannötter
- Glass
- Kolasås
- Chokladsås
Gör så:
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en stekpanna i gjutjärn eller, ca 25 cm i diameter. Det går också bra att använda en vanlig bakform.
- Rör smör, socker och farinsocker poröst. Tillsätt ägget.
- Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och salt. Rör ner i smeten och blanda till en slät deg. Tillsätt chokladen.
- Tryck ut degen i stekpannan. Grädda kakan i ca 30 minuter. Den ska fortfarande vara lite mjuk när den är klar.
- Kakan är godast när den är lite ljummen men är förstås även god när den har svalnat helt. Servera gärna med glass, kola- OCH chokladsås.


