
Mojo rojo är en spansk smakrik tomat- och paprikabaserad sås som serveras till bl a potatis och tapas. Här grillar vi potatisen på spett och serverar med såsen.Foto Helen Pe
Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- ca 1 kg färskpotatis
- 3 msk olivolja
- Salt
- peppar
- Hackad persilja till garnering
- 2 skivor dagsgammalt vitt bröd
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 tomat
- 1 grillad paprika i olja
- 1 röd chili
- 1 vitlöksklyfta
- 1 krm spiskummin
- ½ tsk paprikapulver
- ca 1 dl neutral olja
- Pressad saft från en halv citron citron
Gör så:
- Kör alla ingredienser utom olja och citronsaft i en matberedare eller med mixerstav till en slät röra. Tillsätt olja i en tunn stråle under fortsatt mixning till önskad konsistens. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Koka potatisen knappt mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna något. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.
- Trä upp potatisen på spett (blötlagda om trä). Grilla potatisen runtom tills de får grillränder.
- Strö över hackad persilja och flingsalt och servera med mojo rojo


