
Denna pasta med grönkål, pinjnötter, citron och parmesan la vi upp för fyra år sedan – men den är lika omtyckt idag! Det är faktiskt ett av de recept som har fått flest ”besök” här på bloggen. Det kan vi förstå – för det är en favorit hos oss också
Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 2 schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 200 g grönkål
- 3 dl vispgrädde
- 100 g riven parmesan
- 5 msk rostade pinjenötter
- 1 tsk rivet citronskal
- en skvätt färskpressad citronsaft
- efter smak flingsalt
- efter smak nymalen svartpeppar
- 400 g valfri pasta
- till garnering hyvlad parmesan
Gör så:
- Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
- Riv loss bladen på grönkålen från stjälkarna. Grovhacka bladen.
- Fräs schalottenlök och vitlök i olivolja i några minuter i en stekpanna.
- Tillsätt grönkålen och fräs tills grönkålen sjunker ihop något, ca 3 minuter.
- Under tiden, koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Häll på vispgrädde i stekpannan och låt koka ihop lite.
- Häll av vattnet från pastan men spar lite av kokvattnet.
- Blanda pastan i kastrullen med grönkålssåsen, parmesan, pinjenötter, citronskal, citronsaft och eventuellt lite av kokvattnet.
- Rör ihop ordentligt och smaka av med salt och svartpeppar.
- Garnera med hyvlad parmesan och servera direkt.


