Saftig blåbär- och citronyoghurtkaka

En av våra absolut favoritkakor är en saftig citron- och yoghurtkaka. Här har vi lagt till blåbär – vars härliga sötma matchar perfekt med den syrliga citronen

Antal: ca 15 skivor portioner

Ingredienser:

  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl turkisk eller grekisk yoghurt
  • 1 dl solrosolja
  • 2 ägg
  • ca 2 dl blåbär
  • ev florsocker

Gör så:

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och mjöla en avlång bakform (1 1/2 liter).
  2. Rör ihop socker, citronskal och -saft och blanda med en gaffel. Blanda ordentligt tills sockret saftar till sig. Rör i yoghurt, olja och äggen, ett i taget och blanda till en slät smet.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i smeten. Rör försiktigt ner blåbären.
  4. Häll smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen i 40 – 45 minuter, eller tills en provsticka är torr. Låt svalna helt. Pudra eventuellt florsocker över kakan.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Blåbärsbabka

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x