Sesamsnittar

Dessa smarriga snittar är gjorda med tahini som är en sesampasta från Mellanöstern. Den godaste är den som du köper i en mellanöstern eller asiatisk livsmedelsbutik. Märket Sevan och Zeinas som finns i vanliga matbutiker tycker vi också är god. Tänk dock på att inte köpa kinesisk sesampasta om du handlar i en asiatisk butik då den har en annan smak.

Antal: ca 20 stycken portioner

Ingredienser:

  • 175 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 msk ljus sirap
  • 2 dl tahini
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • ca ½ dl vita och svarta sesamfrön

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader
  2. Vispa smör och socker poröst
  3. Rör ner sirap och tahini
  4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten
  5. Rulla degen till två längder
  6. Lägg längderna på en plåt täckt med bakplåtspapper
  7. Platta till dem något och strö över sesamfröna
  8. Grädda i mitten av ugnen i 13 – 15 minuter, eller till längderna är gyllenbruna
  9. Låt svalna något, skär sedan diagonala snittar
  10. Låt kallna på ett galler

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Kyckling­spett och gryn­sallad med spenat, granat­äpple och ädelost

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x