Chèvrekräm toppad med ugnsrostade betor och pinjenötter

En läcker och färgglad rätt med chèvrekräm, ugnsrostade betor och pinjenötter. Perfekt för att använda färska betor från köksträdgården.

Antal: ca 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 200 g chèvre
  • 200 g färskost
  • 1 dl gräddfil
  • 3/4 tsk salt
  • 1 dl, rostade pinjenötter
  • ca 3 msk crema di balsamico
  • 800 g (röda, gula, polka) betor
  • 1 – 2 msk olivolja
  • 3/4 tsk salt
  • hackad persilja till garnering

Gör så:

  1. Blanda chèvre, färskost, gräddfil och 1/4 tsk salt till en slät kräm.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär betorna i klyftor. Små betor kan halveras. Lägg i en långpanna, ringla över olivolja och 1/2 tsk salt. Rör om. Rosta i ugnen i 30 – 40 minuter eller tills de är mjuka.
  3. Bred ut chevrekrämen på ett stort fat. Lägg på betorna och strö över pinjenötterna. Ringla över balsamicosirap och garnera med hackad persilja.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Svamp­lasagne med spenat, hasselnötter och västerbottens­ost

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x