Mazariner med hallon och turkisk peppar

En modern variation av den klassiska mazarinen – där vi tillsätter hallon och lite turkisk peppar.

Antal: ca 15 stycken portioner

Ingredienser:

  • 100 g smör
  • ½ dl strösocker
  • ½ ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 150 g mandelmassa
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ dl mosade hallon
  • 1 dl hallon
  • ca ½ dl krossade turkisk peppar
  • ca 2 dl florsocker
  • 2-3 msk vatten
  • ca 15 hallon
  • krossade turkisk peppar

Gör så:

  1. Arbeta samman ingredienserna till mördegen med maskin eller för hand. Överarbeta inte degen! Lägg degen inlindad i plastfolie i kylen i minst ca 1 timme.
  2. Smörj ovala mazarinformar av metall eller aluminiumfolieformar.
  3. Värm ugnen till 200 grader.
  4. Gör fyllningen genom att riva ner mandelmassan ner i en skål. Rör ner smöret. Blanda i äggen, ett i taget under omrörning. Tillsätt de mosade hallonen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten.
  5. Kavla ut degen och klä formarna. Lägg ett hallon i botten på varje form tillsammans med ca ½ tsk krossade turkisk peppar. Fördela fyllningen i formarna.
  6. Grädda mazarinerna i nedre delen av ugnen i 13-15 minuter. Låt kallna på ett galler.
  7. Blanda glasyren – tänk på att den ska vara ganska tjock. Bred ut glasyr över varje mazarin.
  8. Garnera med ett hallon och lite krossad turkisk peppar.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Chorizoburgare med paprikamajo & picklad rödlök med jalapeños med lime & chili

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x