Rabarber-coleslaw

Oftast använts rabarber i bakverk, saft och sylt – men den passar även utmärkt i ”vanlig” matlagning. Har har vi gjort en fräsch och syrlig cole slaw med rabarber – som passar perfekt till grillat.

Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 100 g rabarber
  • 2 morötter
  • 1 liten rödlök
  • 3 dl strimlad vitkål
  • 2 dl strimlad rödkål
  • ¼ tsk salt
  • En nypa svartpeppar
  • 3 dl hackad rabarber
  • 1 dl vatten
  • ½ dl honung
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 1 msk olivolja

Gör så:

  1. Blanda rabarber, vatten och honung i en liten kastrull. Koka upp och låt sedan sjuda under lock i ca 5 minuter. Tillsätt vinäger och citronsaft och låt sjuda utan lock i ca 5 minuter. Låt svalna, sila bort rabarbern och tillsätt olja
  2. Skiva rabarbern tunt på längden, gärna med en osthyvel eller mandolin. Skär sedan i tunna strimlor, ca 5 cm långa
  3. Skala och skär morötterna i tunna stavar, alternativt riv dem eller kör dem i en spiralizer. Skala och halvera rödlöken och skär i tunna skivor. (För en mildare smak, låt den skivade rödlöken ligga i ett kallt vattenbad i ca 15 minuter.)
  4. Blanda grönsakerna med dressingen. Smaka av med salt och peppar

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Filodegs­­paj med potatis, Gruyère och sparris

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x