
En favoriträtt med matvete, smörstekt svamp, spenat, pecorino och rostade hasselnötter.
Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 2 schalottenlök
- 1/2 dl rapsolja
- 300 g blandsvamp
- 100 g smör
- 1 vitlöksklyfta
- 3 dl matvete
- 35 g spenat
- 3/4 dl hasselnötter
- 1 msk citronsaft
- skal från 1/2 citron rivet citronskal
- 2 msk persilja
- 3/4 tsk salt
- 1/2 krm svartpeppar
- 1 dl pecorino-ost
Gör så:
- Skala och skiva schalottenlöken. Stek krispiga på mellanhög värme i ½ dl olja. Låt rinna av på hushållspapper.
- Rensa svampen. Riv sönder större svampar eller skär i skivor. Stek svampen i en torr stekpanna i några minuter så att den vätskar av sig. När all vätska har avdunstats, tillsätt 50 g smör och stek svampen över medelhög värme tills den börjar bli lite krispig, ca 15 minuter.
- I en separat kastrull, smält 50 g smör. Tillsätt vitlöken och låt smöret puttra på låg värme tills den börjar bli gyllenbrun. Var försiktig så den inte bränns!
- Koka matveten enligt förpackningen. Plocka bort vitlöken från smöret. Blanda ner den i matveten tillsammans med lök, svamp, spenat, hasselnötter, citronsaft- och skal, persilja, salt och peppar. Rör till sist ner pecorino-osten. Servera direkt.


