Drottningkaka med kokoschips

Denna kaka är perfekt att göra om man ska bjuda ett större sällskap – förutom att den är enkel och snabb att göra så blir det många bitar. Den är rätt mäktig så man kan med fördel skära dem i lite mindre bitar.

Antal: 24 stora bitar, 48 små bitar portioner

Ingredienser:

  • 300 g smör
  • 6 ägg
  • 9 dl strösocker
  • 9 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk salt
  • 3 dl hallon
  • 3 dl blåbär
  • 3 dl kokoschips

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
  3. Blanda det smälta smöret med ägg och socker.
  4. Rör ihop vetemjöl, vaniljsocker och salt och blanda med äggblandningen till en slät smet.
  5. Häll ner smeten i långpannan och bred ut den jämnt.
  6. Strö över hallon och blåbär.
  7. Tryck ner bären lite försiktigt.
  8. Strö över kokoschipsen.
  9. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
  10. Låt svalna och skär sedan i rutor.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Nudel- och bläckfisk­sallad med lime-, ingefära & jalapeño­dressing

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x