Jordgubb- och maräng­rutor

När du har ätit dig mätt på färska jordgubbar kan du baka dessa goda jordgubb- och marängrutor. Här får du nämligen allt i ett – de sötsyrliga jordgubbarna i en mjuk sockerkaka toppad med en seg och lite krispig maräng. Kan det bli bättre!

Antal: 20-24 rutor portioner

Ingredienser:

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk mjölk
  • ca 225 g jordgubbar
  • 4 äggvitor
  • 1/2 tsk ättiksprit
  • 2 dl strösocker

Gör så:

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj och bröa en ugnsfast form, ca 20 x 30 cm.
  3. Vispa smör och socker poröst.
  4. Vispa i äggulorna, en i taget. Vispa sedan i det hela ägget.
  5. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med mjölken.
  6. Bred ut smeten i formen och strö över jordgubbarna.
  7. Lägg äggvitorna och ättikspriten i en ren bunke och vispa skummiga.
  8. Tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning till en fast maräng.
  9. Bred den jämt över kaksmeten.
  10. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40 – 45 minuter.
  11. Lägg lite folie över kakan om marängen börjar få för mycket färg.
  12. Låt svalna helt och skär sedan i rutor.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Hamburgare med lök deluxe

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x