
Dagens recept är en fräsch bulgursallad med jordgubbar och ädelost. Jordgubbar gifter sig ovanligt bra med just ädelost – men gillar man inte den går det förstås bra att byta ut den mot t ex feta eller chèvre. Oavsett så får du en härlig god sommarsallad.
Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 1/2 dl bulgur
- 1/2 rödlök
- ca 250 g jordgubbar
- ca 150 g ädelost
- ca 130 g spenat
- 1/2 dl rostade pinjenötter
- 1/2 dl rostade pumpakärnor
- god olivolja
- salt
- nymalen svartpeppar
Gör så:
- Koka bulguren enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av.
- Skala och skiva rödlöken. Lägg skivorna i blöt i kallt vatten i ca 20 min så blir de mildare i smaken. Sila av vattnet.
- Ansa och skiva jordgubbarna.
- Smula ädelosten i mindre bitar.
- Varva bulgur, spenat, ädelost, jordgubbar, pinjenötter och pumpafrön på ett stort fat eller på tallrikar. Ringla över olivolja, strö över salt och svartpeppar.


