Bulgur- och spenat­sallad med jord­gubbar och ädelost

Dagens recept är en fräsch bulgursallad med jordgubbar och ädelost. Jordgubbar gifter sig ovanligt bra med just ädelost – men gillar man inte den går det förstås bra att byta ut den mot t ex feta eller chèvre. Oavsett så får du en härlig god sommarsallad.

Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 1/2 dl bulgur
  • 1/2 rödlök
  • ca 250 g jordgubbar
  • ca 150 g ädelost
  • ca 130 g spenat
  • 1/2 dl rostade pinjenötter
  • 1/2 dl rostade pumpakärnor
  • god olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så:

  1. Koka bulguren enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Skala och skiva rödlöken. Lägg skivorna i blöt i kallt vatten i ca 20 min så blir de mildare i smaken. Sila av vattnet.
  3. Ansa och skiva jordgubbarna.
  4. Smula ädelosten i mindre bitar.
  5. Varva bulgur, spenat, ädelost, jordgubbar, pinjenötter och pumpafrön på ett stort fat eller på tallrikar. Ringla över olivolja, strö över salt och svartpeppar.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Arnold Palmer

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x