Limoncello- och vanilj­sill

En spännande och fräsch sill med smak av vanilj och citronlikör.

Antal: 1 l burk portioner

Ingredienser:

  • 2 burkar à 420 g inläggningssill
  • 1 citron
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl (12%) ättiksprit
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 1/2 dl strösocker
  • saft från 2 citroner citronsaft
  • 2 msk Limoncello

Gör så här:

  1. Skölj sillen i kallt vatten och skär i sneda 2 cm breda bitar.
  2. Skär citronen i skivor.
  3. Varva citronskivorna och sillen i en burk (ca 1 liter) med lock.
  4. Snitta vaniljstången på längden och lägg ner den i burken.
  5. Koka upp ättiksprit, vatten, socker och citronsaft. Låt lagen kallna.
  6. Blanda sedan i limoncello och slå den över sillen.
  7. Sätt lock på burken och ställ in den i kylskåpet. Låt stå i minst 2 dygn

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Pannacotta­paj med jordgubbar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x