
En enkel och god sommardessert med mördeg, grädde och blandade bär.
Antal: 4-6 portioner portioner
Ingredienser:
- 100 g smör
- 2 dl vetemjöl
- 1/2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 dl vispgrädde
- ca 400 g blandade bär
- rivet citron- och limeskal
- citronmeliss eller mynta till garnering
- ev tusensköna till garnering
Gör så:
- Värm ugnen till 175 grader.
- Arbeta snabbt ihop ingredienserna till degen i en matberedare eller för hand. Tryck eller kavla ut degen, knappt 1 cm tjockt på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 10 – 15 minuter eller tills mördegen är gyllenbrun.
- Låt kallna på ett galler. Bryt sönder i bitar.
- Vispa grädden. Tillsätt lite socker om du vill ha den söt.
- Varva grädde, mördegsbitar och bär. Strö över rivet citron- och limeskal och garnera med citronmeliss, mynta och ev tusenstjärnor eller andra ätbara blommor.


