Ugnsbakad torskrygg med frasigt örttäcke, rotselleri­puré och gurk- och äppelsallad

En gudomligt god torskrygg med frasigt örttäcke, serverad med rotselleripuré och gurk- och äppelsallad.

Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 600 g torskrygg
  • 500 g rotselleri
  • 5 – 6 dl grönsaksbuljong
  • 3/4 dl créme fraiche
  • 1 msk smör
  • salt salt
  • peppar peppar
  • 75 g smör

Örtströssel

  • 1 dl pankoströbröd
  • 2 msk dill
  • 2 msk persilja
  • 1 msk gräslök
  • 1 tsk citronskal
  • 3/4 tsk salt

Äppel- och gurksallad

  • 150 g gurka
  • 1 litet äpple
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk honung
  • 1 msk dill
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Lägg rotsellerin i en kastrull. Fyll på med grönsaksbuljong så att rotsellerin täcks precis. Koka upp och låt sjuda tills rotsellerin är mjuk. Sila av buljongen men spar den. Mixa i matberedare eller med mixerstav till en slät puré. Rör i creme fraiche och späd eventuellt med buljong och rör om. Smaka av med salt och peppar. Håll varm.
  2. Värm ugnen till 200 grader.
  3. Skala och kärna ur gurkan och äpplet. Skär dem i mindre bitar. Vispa ihop olivoljan med vinägern, citronsaften och honungen. Rör ner dillen. Blanda vinägretten med gurk- och äppelbitarna. Smaka av med salt.
  4. Blanda alla ingredienserna till örtströsslet. Lägg torsken i en ugnsform. Toppa fiskbitarna med örtströsslet och ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills fiskens innertemperatur är ca 52 grader. Servera torsken med rotselleripurén och äppel- och gurksalladen. Garnera med dill.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Krämig broccoli­soppa med nässlor, kirskål och löktrav

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x