Inlagd gurka med lök, paprika och chiliflingor

Har hittills gjort saltgurka (för att äta med honung och smetana) men tänkte nu göra ”Bread and Butter Pickles” –som är en inläggning med paprika, lök och chiliflingor.Namnet kommer från att det användes som ett billigt men smakrikt pålägg under den amerikanska depressionen på 1930-talet. Vilken tur i oturen för oss att de är så otroligt goda, så att de idag anses mer som en delikatess än fattigmansmat!Vi älskar att lägga dem på en tonfiskmacka eller som tillbehör till falafel

Antal: 1 burk portioner

Ingredienser:

  • 500 g västeråsgurkor
  • 1 röd paprika
  • 1 liten gul lök
  • 1 1/2 msk salt
  • 2 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk senapsfrön
  • 1 msk sellerifrön
  • 1/2 tsk chiliflingor
  • 2 hela kryddnejlikor

Gör så:

  1. Rengör gurkorna noggrant och skär dem i skivor. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skala och skiva löken.
  2. Blanda gurkor, paprika och lök med salt i en bunke.
  3. Låt stå övertäckt i kylen i minst 4 timmar, helst över natten.
  4. Skölj grönsakerna i kallt vatten.
  5. Koka ingredienserna till lagen tills sockret har lösts upp.
  6. Lägg grönsakerna i varma, väl rengjorda glasburkar. Häll ner den varma lagen i burkarna – den ska täcka grönsakerna – och förslut.
  7. Låt svalna och sedan stå i minst 2 dagar före servering.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Krämig örtpolenta med svampragú

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x