
En smakupplevelse av varm jordgubbspaj med syrlig limekräm som framhäver jordgubbarnas sötma
Antal: 10-12 bitar portioner
Ingredienser:
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1/2 liter jordgubbar
- ca 50 g smör
- ev kokosflingor
- 3 dl crème fraiche
- 2 – 3 msk florsocker
- rivet skal från 1 lime
Gör så:
- Värm ugnen till 175 grader. Smörj en pajform
- Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i ägg- och sockerblandningen.
- Bred ut smeten i pajformen.
- Skölj och ansa jordgubbarna. Dela dem i halvor och tryck ner dem i smeten. Hyvla smöret tunt över.
- Grädda pajen i 35–40 minuter.
- Gör i ordning limekrämen genom att röra ihop créme fraiche, florsocker och limeskal.
- Strö eventuellt kokosflingor över pajen och servera med limekrämen.


