Jordgubbs­paj med limekräm

En smakupplevelse av varm jordgubbspaj med syrlig limekräm som framhäver jordgubbarnas sötma

Antal: 10-12 bitar portioner

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 liter jordgubbar
  • ca 50 g smör
  • ev kokosflingor
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 – 3 msk florsocker
  • rivet skal från 1 lime

Gör så:

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en pajform
  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i ägg- och sockerblandningen.
  3. Bred ut smeten i pajformen.
  4. Skölj och ansa jordgubbarna. Dela dem i halvor och tryck ner dem i smeten. Hyvla smöret tunt över.
  5. Grädda pajen i 35–40 minuter.
  6. Gör i ordning limekrämen genom att röra ihop créme fraiche, florsocker och limeskal.
  7. Strö eventuellt kokosflingor över pajen och servera med limekrämen.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Stekt lax med färskpotatis­sallad och cashewnöts­dressing

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x