
I USA är det populärt att servera Blue Cheese Dip till Buffalo Wings (kryddiga kycklingvingar.) Här gör vi en grönsaksvariant med blomkål – som är så gott att även den mest inbitna köttvurmaren kommer älska dem! De kan antingen serveras som tilltugg, tillbehör – eller som sin egen rätt tillsammans med en fräsch sallad.Foto Lisa Björner
Antal: 4-6 portioner portioner
Ingredienser:
- I hel blomkål
- 2 ½ dl vetemjöl
- 2 ½ dl majsmjöl
- 2 msk strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 tsk torkad oregano
- 1/2 tsk paprikapulver
- ½ tsk svartpeppar
- 2 tsk salt
- 3 dl mjölk
- 2 ägg
- ca 1 liter olja till fritering
- 100 g blåmögelost
- 1 dl majonnäs
- 1/2 dl crème fraîche
- 1 krm salt
Gör så:
- Rör ihop ingredienserna till blue cheese-dippen
- Bryt blomkålen i mindre buketter.
- Blanda alla torra ingredienser. Rör i mjölk och ägg och vispa till en slät smet.
- Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till 170 grader. Doppa blomkålen i smeten, låt rinna av och lägg ner i oljan, några i taget. Fritera tills de är gyllenbruna och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper. Blomkålen är godast nyfriterad.
- Servera direkt med dippen.


