Cajun-friterad blomkål med Blue Cheese Dip

I USA är det populärt att servera Blue Cheese Dip till Buffalo Wings (kryddiga kycklingvingar.) Här gör vi en grönsaksvariant med blomkål – som är så gott att även den mest inbitna köttvurmaren kommer älska dem! De kan antingen serveras som tilltugg, tillbehör – eller som sin egen rätt tillsammans med en fräsch sallad.Foto Lisa Björner

Antal: 4-6 portioner portioner

Ingredienser:

  • I hel blomkål
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 ½ dl majsmjöl
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk bakpulver

  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk torkad oregano

  • 1/2 tsk paprikapulver
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • ca 1 liter olja till fritering
  • 100 g blåmögelost
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl crème fraîche
  • 1 krm salt

Gör så:

  1. Rör ihop ingredienserna till blue cheese-dippen
  2. Bryt blomkålen i mindre buketter.
  3. Blanda alla torra ingredienser. Rör i mjölk och ägg och vispa till en slät smet.
  4. Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till 170 grader. Doppa blomkålen i smeten, låt rinna av och lägg ner i oljan, några i taget. Fritera tills de är gyllenbruna och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper. Blomkålen är godast nyfriterad.
  5. Servera direkt med dippen.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Citronbiskvier

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x