Viltskavs­gryta med Västerbotten­­ostkräm

En läcker viltskavsgryta med Västerbottensostkräm som mättar fint i magen. Här använder vi viltskav men det går förstås även bra med bara renskav eller älgskav.

Tid: ca 1 timme
Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 1 gul lök
  • 
1 vitlöksklyfta
  • 
200 g champinjoner

  • ca 600 g mandelpotatis
  • 2 äpplen
  • 5 msk smör
  • 2 paket viltskav à ca 240 g, lätt tinat
  • 1 ½ liter köttbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk kinesisk soja
  • ca ½ dl lingon
  • Salt och svartpeppar
  • Hackad persilja till garnering
  • 1 1/2 dl crème fraîche
  • 1/2 dl riven Västerbottensost

Gör så:

  1. Smaka av med salt och peppar. Rör ner äppelklyftor, svamp och lingon. Garnera grytan med persilja. Servera med Västerbottensostkräm.
  2. Blanda ingredienserna till Västerbottensostkrämen.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Skär champinjoner i klyftor. Skär mandelpotatis i lika stora bitar. Kärna ur och skär äpplet i klyftor.
  4. Värm 2 msk smör i en stekgryta och fräs champinjonerna gyllenbruna. Lägg åt sidan. Stek äppelklyftorna snabbt i 2 msk smör – de ska få färg men inte bli för mjuka. Lägg åt sidan.
  5. Smält resterande smör i grytan, tillsätt lök och fräs i några minuter. Tillsätt viltskav och stek tills den har fått lite färg. Rör om och sär på bitarna så att de steks jämt.
  6. Tillsätt potatis, buljong, vispgrädde och soja i kastrullen och låt koka upp. Låt sedan sjuda tills potatisen är mjuk.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Lasagnette med salsiccia- och tomatsås

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x