
Dessa halloumivåfflor är en spännande och god variant på våfflor där våffel”smeten” består endast av ost och potatismjöl. Själva våfflorna doppar man i crème fraîche toppad med löjrom, rödlök, gräslök och kanderade citronskal. Perfekta tilltugget!Foto Helen Pe
Antal: 4 portioner (16 bitar) portioner
Ingredienser:
- 400 g halloumi
- 1 msk potatismjöl
- smör till pensling
- 3 dl crème fraîche
- 80 g löjrom eller stenbitsrom
- 1/2 dl rödlök
- 2 msk gräslök
- 1 citron
- 1 dl vatten
- 1 dl strösocker
Gör så:
- Skölj citronen. Skär av skalet i långa tunna remsor med vass kniv. Undvik att få med den vita beska delen
- Skär sedan remsorna i smala strimlor. Häll rikligt med vatten i en kastrull. Lägg ner skalen och koka upp. Låt koka i 5 minuter
- Sila bort vattnet. Koka vatten och socker över låg värme till en lag
- Tillsätt skalen och låt sjuda i 5 – 10 minuter eller tills lagen tjockna
- Ta kastrullen från värmen och låt lagen svalna
- Lägg crème fraîche i en skål och toppa med löjrom, rödlök, gräslök och de kanderade citronskalen
- Blanda halloumi och potatismjöl
- Värm ett våffeljärn och pensla med smör
- Fördela halloumin i våffeljärnet – se till att sprids ut jämt i hela. Grädda tills de är gyllene. Skär halloumi-våfflorna i mindre bitar. Servera direkt


