Silviakaka

Silviakaka är en klassisk svensk kaka med luftig och saftig kakbotten toppad med en krämig- och smörig glasyr.

Antal: ca 20 rutor portioner

Ingredienser:

  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl ljummet vatten
  • 250 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 äggulor
  • 1 d kokosflingor

Gör så:

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa kanterna av en ugnsform (ca 25 x 40 cm) och lägg bakplåtspapper i botten.
  2. Vispa ägg och socker ljust och poröst.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med vattnet.
  4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 17 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt svalna.
  5. Värm smör, socker och vaniljsocker till glasyren i en kastrull och låt sjuda i några minuter. Rör i äggulorna, en i taget och rör om till en krämig glasyr.
  6. Bred ut glasyren jämt över kakan och strö över kokosflingor.
  7. Ställ i kylen för att glasyren ska stelna. Skär i rutor.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Torsk med krispiga jordärtskockor och tahini- & koriandersås

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x