Filodegs­­paj med potatis, Gruyère och sparris

Vi tycker det är trevligt att ibland byta ut den klassiska pajdegen mot en lätt och krispig filodeg.

Antal: ca 8 bitar portioner

Ingredienser:

  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 200 g potatisar
  • 8 ark filodeg
  • 50 g smör, smält
  • 50 g Gruyère-ost, riven
  • 1 knippe färsk sparris
  • Salt och peppar

Gör så:

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Skala och skiva löken. Stek i smör i ca 10 minuter tills löken är mjuk.
  3. Skala och skiva potatisen väldigt tunt, gärna med en mandolin.
  4. Lägg ut en ark filodeg på en bakplåt, täckt med bakplåtspapper. Pensla smör på filodegen och lägg sedan på en till ark filodeg och pensla med smör. Fortsätt på samma vis med alla ark filodeg.
  5. Fördela löken på filodegen och lämna en kant på ca 6 cm runtom.
  6. Lägg ut potatisen omlott och strö över lite salt och peppar. Strö över den rivna osten och lägg ut sparrisen. Vik in kanten runtom. Pensla kanten med smör.
  7. Grädda pajen i ugnen i ca 30 minuter eller tills filodegen är gyllene. Servera direkt.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Pizza bianca med ricotta och kirskål- och pistagepesto

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x