En god grönkålsallad med druvor, valnötter, ädelost och en krämig honungsdijondressing.

Antal: 4-6 portioner portioner
Ingredienser:
- 200 g grönkål
- 250 g gröna druvor
- 2 dl rostade valnötskärnor
- 140 g ädelost
- av god kvalité olivolja
- flingsalt och nymalen svartpeppar
Dressing
- 1 dl crème fraiche
- ½ dl majonnäs
- 2 tsk äppelcidervinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk honung
- salt och svartpeppar
Gör så här:
- Skölj grönkålen och riv av grönkålsbladen från de grova stjälkarna.
- Riv eller hacka bladen i mindre bitar.
- Skär druvorna i halvor.
- Grovhacka valnötterna och smula ädelosten.
- Rör ihop ingredienserna till dressingen.
- Varva ingredienserna på ett fat.
- Ringla lite olivolja över salladen och strö över flingsalt och nymalen svartpeppar.
- Servera med dressingen.


