Börjar ni tröttna på det sedvanliga chips och dip på fredag- och lördagkvällar? Då kan vi rekommendera denna gudomligt goda dip på bl a kronärtkockshjärtan och spenat. Nu under vintern gratinerar vi den och äter den varm – med den är lika god att servera kall!

Antal: 5 dl portioner
Ingredienser:
- 65 g färsk babyspenat
- 1 burk kronärtskockshjärtan à 390 g
- 1 dl gräddfil
- 1/2 dl majonnäs
- 1/2 dl philadelphiaost eller annan cream cheese
- 1 dl riven parmesanost
- 1/2 tsk pressad vitlök
- salt och peppar
Gör så här:
- Mixa alla ingredienserna till en finhackad röra.
- Alternativt hacka spenat och kronärtskockshjärtan för hand och blanda sedan ihop med resterande ingredienser.
- Salta och peppra efter smak.
- Röran är klar om den ska serveras kall.
- Om den serveras varm – lägg den i en ugnssäker form och baka i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
- Täck med folie ifall ytan börjar få för mycket färg.
- Servera direkt med t ex rostade baguetteskivor.


