Jordnöts­­bräck med choklad, pumpa- och solros­­kärnor

En energigivande och läcker skidåkningssnack med jordnötssmör, choklad, pumpa- och solroskärnor.

Antal: ca 30 rutor portioner

Ingredienser:

  • 1 dl solroskärnor, rostade
  • 1 dl pumpakärnor, rostade
  • ca 2 1/2 dl jordnötssmör
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 liter branflakes
  • 150 g mörk choklad
  • 1 dl jordnötter

Gör så:

  1. Smörj en ugnsform eller plåt.
  2. Blanda jordnötssmör, sirap och farinsocker i en kastrull och koka upp över medelhög värme tills allt socker har lösts upp.
  3. Rör ner kokos, vaniljsocker, branflakes samt hälften av pumpakärnorna och solroskärnorna. Blanda väl.
  4. Tryck ut massan i formen eller på plåten till i ett tunt lager.
  5. Smält den mörka chokladen i en skål över sjudande vattenbad. Bred ut chokladen över massan. Strö över jordnötterna och resterande kärnor och ställ in i kylskåpet för att stelna.
  6. Bryt sönder i bitar.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Våffel-s’mores

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x