
En energigivande och läcker skidåkningssnack med jordnötssmör, choklad, pumpa- och solroskärnor.
Antal: ca 30 rutor portioner
Ingredienser:
- 1 dl solroskärnor, rostade
- 1 dl pumpakärnor, rostade
- ca 2 1/2 dl jordnötssmör
- 2 dl ljus sirap
- 1 dl farinsocker
- 1 dl kokosflingor
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 liter branflakes
- 150 g mörk choklad
- 1 dl jordnötter
Gör så:
- Smörj en ugnsform eller plåt.
- Blanda jordnötssmör, sirap och farinsocker i en kastrull och koka upp över medelhög värme tills allt socker har lösts upp.
- Rör ner kokos, vaniljsocker, branflakes samt hälften av pumpakärnorna och solroskärnorna. Blanda väl.
- Tryck ut massan i formen eller på plåten till i ett tunt lager.
- Smält den mörka chokladen i en skål över sjudande vattenbad. Bred ut chokladen över massan. Strö över jordnötterna och resterande kärnor och ställ in i kylskåpet för att stelna.
- Bryt sönder i bitar.


