En ljuvlig sötpotatissoppa med smak av apelsin, ingefära och saffran. Perfekt som en måltid eller som tilltugg på glöggmingel.

Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
Ingredients
- ca 700 g sötpotatis
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 kuvert (1/2 g) saffran
- 11-12 dl grönsaks- eller hönsbuljong
- skal och saft från ½ apelsin
- salt och peppar
- lite vispgrädde till garnering
Gör så här:
- Skala och skär sötpotatisen i bitar.
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Fräs lök, vitlök, ingefära och saffran i olja i en kastrull i några minuter. Tillsätt sötpotatis, buljong och apelsinskal och -saft.
- Koka upp och låt sjuda i cirka 10 minuter eller tills sötpotatisen är mjuk. Mixa soppan slät i matberedare eller med stavmixer.
- Späd med mer buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar.
- Garnera med lite vispgrädde.


