Sötpotatis­soppa med apelsin, ingefära och saffran

En ljuvlig sötpotatissoppa med smak av apelsin, ingefära och saffran. Perfekt som en måltid eller som tilltugg på glöggmingel.

Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

Ingredients

  • ca 700 g sötpotatis
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 kuvert (1/2 g) saffran
  • 11-12 dl grönsaks- eller hönsbuljong
  • skal och saft från ½ apelsin
  • salt och peppar
  • lite vispgrädde till garnering

Gör så här:

  1. Skala och skär sötpotatisen i bitar.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Fräs lök, vitlök, ingefära och saffran i olja i en kastrull i några minuter. Tillsätt sötpotatis, buljong och apelsinskal och -saft.
  4. Koka upp och låt sjuda i cirka 10 minuter eller tills sötpotatisen är mjuk. Mixa soppan slät i matberedare eller med stavmixer.
  5. Späd med mer buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar.
  6. Garnera med lite vispgrädde.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Rooiboste- och tranbärsdryck med vanilj och stjärnanis

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x