Rädisor med krämig misodip

Rädisorna älskar vi att äta i all sin enkelhelt med en god dip – som te x denna misodip. Vill man få bort lite av det beska i rädisan kan man lägga den i blöt ett tag.

Ingredienser:

  • 1 knippe rädisor
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • ca 1 msk vit misopasta
  • en nypa svartpeppar

Gör så:

  1. För att göra blommor av rädisorna: Skär två kryss, dvs fyra snitt, (så att det blir som en stjärna) i botten av rädisorna. Skär inte hela vägen igenom utan bara ca 3/4 delar. Lägg i kallt vatten och ställ i kylskåpet i några timmar tills rädisorna har ”slagit ut”. Man kan servera rädisorna med eller utan blast. (De är lättare att hålla i och doppa med blasten kvar) Ta bort den om en är trött och hängig. Den brukar dock få tillbaka sin spänst om den ligger i blöt i iskallt vatten
  2. Rör ihop ingredienserna till dippen.
  3. Servera rädisorna med dippen.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Kladdkaka deluxe

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x