Choklad­doppad pavlova med grädde och jordgubbar

Pavlova är en klassisk dessert som alltid går hem hos gästerna. Här har vi gjort dem ännu godare genom att doppa dem i choklad.Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Allt om mat.

Antal: 4-6 portioner portioner

Ingredienser:

  • 3 äggvitor
  • 1 krm ättiksprit
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 100 g choklad
  • 2 – 3 dl vispgrädde
  • ca 200 g jordgubbar, halverade
  • färsk mynta och ätbara blommor till garnering

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitorna tillsammans med ättiksprit i en ren bunke till ett hårt skum.
  3. Tillsätt sockret, lite i taget. Fortsätt vispa till en glansig och fast maräng.
  4. Klä en plåt med bakplåtspapper. Spritsa eller klicka ut marängmassan i fyra runda formar på bakplåtspappret. Gör en liten fördjupning i mitten av varje maräng.
  5. Sänk värmen till 100 grader. Grädda i ugnen i ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängerna svalna helt i ugnen, med luckan på glänt.
  6. Smält chokladen i en skål över ett varmt vattenbad. Doppa toppen av varje maräng i chokladen. Låt chokladen stelna.
  7. Vispa grädden.
  8. Fyll varje pavlova med lite grädde och sedan jordgubbar. Garnera med färsk mynta och ätbara blommor.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Ört­baguetter

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x