Cruditéer med rödbets­hummus

Cruditéer med rödbetshummus är inte bara är fräscht och gott, utan också oroligt färgglatt och vackert. Här serverar vi det portionsvis i glas, men det går även bra att lägga upp hummusen i en skål med grönsakerna på ett fat bredvid.Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Lantliv.

Antal: 6 bufféportioner portioner

Ingredienser:

  • 2 mellanstora morötter
  • 3 stjälkar blekselleri
  • 1 knippe färsk sparris
  • ca 300 g blomkål
  • 18 rädisor
  • 8 sugar snaps

Rödbetshummus (ca 2.5 dl)

  • 1 liten vitlöksklyfta
  • ca 200 g kokta kikärter
  • ca 125 g kokta rödbetor
  • 2 tsk tahini
  • 2-3 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. För att göra rödbetshummus, lägg alla ingredienser utom oljan i en matberedare. Mixa till en röra. Fortsätt mixa och häll ner oljan i en tunn stråle under tiden. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skala och skär morötter i stavar. Skär selleri i stavar. Förväll sparrisen någon minut och skölj med kallt vatten. Bryt blomkålen i mindre buketter. De kan antingen serveras rå eller lätt förvällda. Om de förvälls, skölj dem i kallt vatten efteråt. Dela rädisorna i halvor.
  3. Fördela rödbetshummusen i små glas och lägg i grönsakerna.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Pasta Caesarsallad

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x