En favorit i repris! Helt ärligt var vi lite misstänksamma till att koka pasta direkt i såsen. Kan det verkligen bli bra? Men till slut var vi tvungna att testa detta. Och vet ni vad? Det blev så otroligt gott! Men framförallt – så himla snabbt och enkelt!

Antal: ca 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 1 msk olivolja
- 1/2 dl tomatpuré
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk vitlökspulver
- ca 1 krm chiliflakes
- 300 g valfri okokt pasta
- 5 dl grönsak- eller hönsbuljong
- 2 dl vispgrädde
- 250 g färska körsbärstomater
- ca 40 g färsk spenat
- ca 25 g parmesan
- salt och svartpeppar
- basilika till garnering
Gör så här:
- Värm olja i en stor kastrull.
- Tillsätt tomatpuré, kryddorna och fräs i någon minut.
- Tillsätt pasta, buljong, grädde och körsbärstomater. Rör om, sätt på locket och koka upp.
- Låt puttra i ca 8 minuter. Rör om då och då.
- Tillsätt spenat och låt puttra någon minut till eller tills pastan är al dente.
- Rör i parmesan och smaka av med salt och malen svartpeppar.
- Garnera med färsk basilika och servera direkt!


