Krämig citronpasta

En ljuvligt god pasta med en krämig och syrlig citronsås.När vi lagar denna rätt lever vi inte efter Julia Childs devis ”If you’re afraid of butter, use cream” – då den innehåller ansenlig mängd utav både….

Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • ca 320 g pasta, tex linguine eller spaghetti
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 citron
  • 75 g – 1oo g smör
  • 2 dl färskriven parmesan
  • salt och citronpeppar
  • citronskal till garnering
  • extra parmesan till servering

Gör så:

  1. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen i saltat vatten – men tänk på att koka den riktigt al dente, dvs lite kortare tid då pastan ska koka klart i såsen.
  2. Under tiden häll ner grädden i en kastrullen. Riv ner skal från citronen. Värm försiktigt under omrörning. När grädden börjar sjuda, tillsätt 1 msk åt gången av smöret och fortsätt vispa tills du får en krämig sås.
  3. Precis innan pastan är al dente, sila av den –  men spar kokvattnet! Ta ca 2 dl av kokvattnet och häll ner i såsen. Tillsätt pastan tillsammans med parmesanosten och rör om över medelhög värme tills osten har smält. Tillsätt eventuellt lite mera vatten. Såsen stelnar något när den tas bort från värmen, så den får gärna vara lite såsig.
  4. Pressa ner ca 2 msk av citronsaften. Smaka av med salt och citronpeppar. Tillsätt eventuellt lite mer saft.
  5. Servera direkt. Garnera gärna med några tunna fina remsor citronskal.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Cajunkyckling med ugnsbakad sötpotatis och honungsdijonsås

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x