Svartvinbärsblad­snaps

Denna snaps går snabbt att göra – en natt och du har en god snaps med smak av svartvinbärsblad. Perfekt för mig som egentligen inte gillar snaps – men tycker det är ändå lite roligt att sjunga snapsvisor och ta en pytteliten hutt på kräftskivan.Foto Lisa BjörnerReceptet har vi tidigare skrivit för tidningen Lantliv.

Antal: 1 liter portioner

Ingredienser:

  • 5 dl svartvinbärsblad
  • 1 flaska, 750 ml renat eller vodka

Gör så:

  1. Rensa bladen från eventuellt skräp.
  2. Lägg bladen i en stor glasburk eller bunke. Häll på spriten och försök få alla blad under spriten.
  3. Täck med lock eller plastfilm och låt dra till önskad smak, minst över natten.
  4. Sila bort bladen och häll upp snapsen i en ren flaska.
  5. Servera snapsen kallt.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Blåbärs­bullar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x