En läcker sommardessert med minipajer fyllda med lime curd och jordgubbar.

Antal: 6 portioner portioner
Ingredienser:
Pajdeg
- 3 dl vetemjöl
- 5 msk strösocker
- 150 g smör
- 2 äggulor
Fyllning
- 300 g färskost
- 1/2 tsk vaniljsocker
- 1 dl lime curd
Garnering
- Jordgubbar
- Ätbara blommor
Gör så här:
- Mixa mjöl, socker och smör i en matberedare. Tillsätt äggulorna och kör tills degen går precis ihop – överarbeta inte den! Plasta in degen och låt vila i kylskåpet i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader. Dela degen i 6 bitar. Rulla till bollar och kavla ut den på en mjölad arbetsbänk. Klä in 6 små pajformar, ca 10 cm i diameter. Ställ i kylskåpet i ca 15 minuter. Nagga botten med en gaffel och grädda pajskalen i 15 – 20 minuter eller till de är gyllenbruna. Låt pajskalen kallna.
- Rör ihop färskost, vaniljsocker och lime curd till en slät kräm.
- Skiva jordgubbarna.
- Bred ut lite kräm i varje pajskal. Fördela jordgubbarna på krämen.
- Dekorera gärna med ätbara blommor.


